Santuari MdD Montserrat

Porta principalAgullaMare de Déu de Montserrat.BaranesPart exterior

 

Informació i reserves:

Casaments i Grups per agència: 621 223 815
(horari: 10.30 a 13.30 h. i 15 a 17 h.)

Visites: 621 265 905

Casaments i Grups per agència:  santuari@montferri.altanet.org

Visites: info@caminskm0.com  

 

Horaris:

DIA 26 DE FEBRER NO HI HAURAN VISITES INDIVIDUALS.

Dimarts, dimecres, dijous, dissabtes i diumenges OBERT de 10.30 a 13.30 h.
Dilluns i divendres TANCAT. 
 

 

 

Recordeu que el pagament del preu de l'entrada no es podrà pagar per mitjans electrònics (targeta o bizzum), així que només es podrà pagar en efectiu.

Aquests darrers tres dies l’horari pot estar sotmès a modificacions, raó per la qual preguem que confirmeu l’obertura a través del correu electrònic o del telèfon. També hi ha opció de fer visites guiades amb reserva prèvia: vila closa, Església de St.Bartomeu, Santuari de Montferri i tastet de productes locals.

 Per a rebre informació sobre visites guiades feu clic aquí.

 

Història del Santuari de Montferri

Des de finals del segle XIX, els vilatans de Montferri i  pobles del voltant, tenien la tradició d’anar en peregrinació fins al Santuari de Montserrat  després de la verema, cap a mitjans del mes d’octubre a fi de donar gràcies a la Verge bruna per la collita de l’any.

Amb la idea d’apropar la Mare de Déu al territori, el jesuïta Daniel Vives, nascut a Montferri, es va plantejar la idea de construir un santuari en un dels turonets del poble que era de la seva família.

Vives era familiar llunyà de larquitecte Josep Maria Jujol, col·laborador  de Gaudí, i li va encarregar el disseny del santuari. El 15 de novembre de 1925 van posar-ne la primera pedra. En la construcció col·laborà de manera desinteressada tot el poble.

 

L'edifici

La planta té forma de vaixell orientat cap a Montserrat. Tota l’estructura està formada per arcs parabòlics (o catenaris pels modernistes) sense que hi intervingui cap paret. Es tracta d’una construcció molt atrevida amb molt poca base i amb molta altura. El cambril està pensat com a Montserrat, amb una escala a la dreta i a l’esquerra per pujar i baixar a venerar a la Moreneta. Les portes són de ferro forjat i les baranes, còpia idèntica d’unes baranes dissenyades pel mateix Jujol, també. Sobre les voltes exteriors hi trobem la imitació de les formes de les roques de les muntanyes de Montserrat.

Subscriure a