Recollida doli domèstic usat

INFORMACIÓ GENERAL:

L’Ajuntament de Montferri s’encarrega de la recollida de l’oli dompestic usat al municipi i, per això, ha instal·lat dos contenidors de color taronja a la via pública. Concretament, s’ha ubicat un contenidor al Carrer de l’Església just al costat de la porta d’accés al magatzem municipal i un altre contenidor al Carrer Assutzena just davant de l’oficina de la Comunitat de Veïns de la Urb. l’Alzineta.

Per tal de reciclar correctament l’oli domèstic usat cal que l’emmagatzemeu dins d’una ampolla de plàtic reutilitzable (ja sigui d’aigua, de refresc, etc) i, un cop plena, la dipositeu dins del contenidor corresponent.  

És important reciclar l’oli domèstic perquè es tracta d’un residu altament contaminant si el llencem, per exemple, a l’aigüera de la cuina. I es que contamina l’aigua dels rius i del mar i, també, el sòl. Creiem que amb un litre d’oli es poden arribar a contaminar fins a 1.000 litres d’aigua i la seva presència dificulta i encareix la depuració de les aigües residuals urbanes. A més, cal tenir present que amb l’oli domèstic reciclat es poden obtenir altres productes com biodièsel, cosmètics o sabons.

 

Darrera Actualització – Desembre 2021